"COPILARIE REGASITA"

Bine ati venit pe site-ul oficial al asociatiei!!

                                                MEDITATII

                                   RUGACIUNEA  UNEI  MAME
 
          <<Doamne, ajuta-ma sa le ofer copiilor mei ce este mai bun; nu lucruri, ci ceea ce este mai bun din mine, pretuindu-i in zilele bune si in zilele rele, atat ale lor cat si ale mele. Invata-ma sa-i accept pentru ceea ce sunt ei, nu doar pentru ceea ce fac; sa ascult ceea ce spun si ei sa ma asculte pe mine; sa-i incurajez in atingerea obiectivelor lor , nu ale mele. Ajuta-ma sa le ofer un camin unde respectul si integritatea sunt pietre de temelie si unde exista suficienta feriocire pentru a ridica acoperisul.Fa sa le inspir curajul de a fi sinceri cu ei insisi; independenta de a-si purta singuri de grija si credinta de a se baza pe Tine. Ajuta-ma sa-i disciplinez fara sa-i injosesc, sa le cer o purtare buna , fara sa uit de purtarea mea si ajuta-i sa stie ca au parte de dragoste nelimitata indiferent de ceea ce fac. Ajuta-ma sa-i hranesc bine, sa-i imbrac cum se cuvine si sa am suficient pentru a le da bani de buzunar- nu pentru munca pe care o fac ei, ci pentru placerea pe care o aduc. Ajuta-ma sa fiu moderata in toate aceste privinte, asa incat bucuria de a primi sa-i ajute sa descopere bucuria de a darui. Vegheaza ca responsabilitatile lor sa fie reale, dar sa nu fie o povara pentru ei;asteptarile mele sa fie inalte,dar nu coplesitoare si ca lauda sa fie chibzuita si adusa cand trebuie. Ajuta-ma sa-i invat ca excelenta este cea mai buna rasplata a muncii. Iar cand vine vremea ajuta-ma sa ma bucur de fiecare realizare, oricat de mica, fara sa am prefac nici macar o data ca as avea vreun merit. Mai presus de toate, ajuta-ma sa-i inradacinez  bine in adevarul Tau, incat sa-i pot lasa sa plece.In numele lui Iisus, amin!>
 
 
 

Când Episcopul Abel Muzorere a fost rugat să conducă la Congresul Naţional African, el s-a rugat cum nu s-a rugat niciodata inainte. Cei mai multi dintre predecesorii săi au fost ucişi sau închişi, astfel încât el s-a luptat sa ia o decizie potrivita, până cand un prieten de-al lui i-a inmanat aceste cuvinte provocatoare:

     "Oamenii sunt nerezonabili, ilogici şi de egocentrici – oricum,tu iubeste-i!
    Dacă le faci un bine, ei te vor acuza de egoism sau interese ascunse- oricum, tu fa binele!
    Atunci cand ai succes,prietenii tai s-ar putea sa fie neloiali,dusmanii tai vor fi autentici-oricum, tu reuseste!
    Binele pe care il faci astazi, s-ar putea ca maine sa fie uitat-oricum, tu fa binele!
   Sinceritatea si franchetea te vor face vulnerabil-oricum, tu fii sincer si franc!
   Cei mai mari oameni, cu cele mai mari idei pot fi doborati de cei mai mici oameni, cu cele mai mici minti-oricum, tu gandeste maret!
    Oamenii prefera e cei oprimati, dar urmeaza pe invingatori-oricum, tu lupta pentru oprimati!
    Ceea ce este construit in ani de zile, poate fi distrus peste noapte-oricum, tu construieste!   Da lumii tot ce ai mai bun din tine si sunt sanse ca si atunci sa fii dispretuit-oricum,tu da ce ai mai bun din tine!"

     

COPACUL  CEL  DARNIC....

              <<Chuck Swindoll povesteste despre Copacul cel Darnic : “Cand baiatul fu mic, se legana de crengile copacului, a mancat din merele lui, si a dormit la umbra lui..Copacului ii placura acei ani.Dar baiatul crescu, petrecu din ce in ce mai putin timp impreuna cu copacul. “Hai sa ne jucam”, spuse intr-o zi copacul, dar pe tanar nu-l interesau decat banii.”Atunci ia-mi toate merele si vinde-le!”spuse copacul. Si tanarul asa facu, iar copacul fu fericit. Baiatul nu se intoarse multa vreme, dar copacul zambi cand intr-o zi trecu pe acolo.”Hai sa ne jucam!”Dar barbatul imbatranise si era plictisit de lume.Dorea sa mearga cat mai departe de ea.” Taie-ma! Ia-mi trunchiul , fa-ti o barca si asa poti naviga departe.”spuse copacul. Omul asa facu, iar copacul fu fericit. Trecura multe anotimpuri, iar copacul astepta. In cele din urma, batranul se intoarse, prea batran ca sa se mai joace sau sa umble dupa bogatii sau sa navigheze peste mari.”Dar mi-a mai ramas un bustean destul de bun.Aseaza-te si odihneste-te...” spuse copacul. Si asa facu, iar copacul fu fericit….”

Swindoll continua :

”Am privit la flacari, revizuindu-mi viata pe masura ce am imbatranit impreuna cu copacul si cu baiatul.M-am identificat cu amandoi si a durut. Cati copaci au existat? Cati oameni s-au dat pe ei insisi ca eu sa cresc, sa-mi indeplinesc obiectivele si sa gasesc plinatate si satisfactie? Doamne, iti multumesc pentru fiecare dintre ei!” In acea noapte nu mi-am gasit locul in pat. Atunci am plans, acum zambesc. "Noapte buna, Doamne!" Am fost plin de multumire ca am avut timp sa reflectez.>>